SUP i NWK (Stand Up Paddle)

Er du til smukke naturoplevelser? Har du lyst til at bruge kroppen på en anderledes måde? Ønsker du at blive en del af et hyggeligt fællesskab?
Så er Stand Up Paddling i NWK lige noget for dig.

Hvorfor SUP og NWK?

Ønsker du at dyrke Stand Up Paddle i Aalborg/Nørresundby, så er NWK og Danmarks hyggeligste surfer community måske noget for dig. Vi har flere fællestræninger i løbet af ugen, både til den tekniske padler og den sociale. Du har adgang til klubbens faciliteter og udstyr døgnet rundt med privat nøglebrik hele året rundt, så du kan komme på vandet lige så meget, du har lyst til. SUP-sporten i NWK indeholder alt fra stille ture på fjorden med flotte solnedgange til hyggelig eller tempofyldt holdtræning og ture til havets bølger. Vi afholder også ture ud af huset.

I NWKs SUP-afdeling lægger vi stor vægt på, at det altid skal være en god og sjov oplevelse at være på vandet. Derfor ligger vores trænerteam et stort arbejde i at udvikle og afvikle klubbens aktiviteter. Af samme grund er vi medlem af Surf og SUP Danmark (Tidligere; Dansk Surf & Rafting Forbund), hvor igennem en del af vores trænere har været på uddannelse. Vi vil i teamet gerne støtte udøvernes udvikling gennem leg, motion, holdtræning og underholdende timer sammen på vandet. Vi er på vandet hele året rundt, og kan derfor nyde årstidernes skiften på fjorden.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du melder dig ind i NWK her, og tilmelder dig introforløbet. Her vil vores uddannede trænerteam lære dig de grundlæggende principper for SUP, sikkerhed på vandet samt introducere dig til klublivet i NWK.

Med introforløbet ønsker vi, at du bliver ordentligt præsenteret for klubben, vandet omkring, møder andre nye medlemmer og instruktører, får viden om klubbens udstyr, lærer sikkerhedsprocedurer og optimerer dine basale SUP-færdigheder. Derefter bliver du frigivet til nye og gode oplevelser på vandet alene eller med andre af klubbens medlemmer.

SUP-Intro

Med vores introforløb er det let at komme hurtigt og sikkert i gang med sporten. Deltagelse i forløbet omfatter alt udstyr – begynder board, padle, leash, dragt og vest.

Introforløbet omfatter deltagelse i:

  • SUP-intro 1: Velkommen i klubben, introduktion, teknik & sikkerhed (2 timer)
  • SUP-intro 2: Teknik & sikkerhed (2 timer)
  • 3 x deltagelse i valgfri hold (2 timer): Eksempelvis Søndags SUP, fællestræning eller SUP-Safari

Du lærer hurtigt at holde balancen på brættet, herefter vil du opleve, hvor meget mere du har mulighed for at udvikle dig: Du lærer at holde en kurs, at padle effektivt nok til at klare strøm og modvind, at blive manøvredygtig i vendinger, at holde balancen, også når det blæser og der er bølger på fjorden.

Efter de tre træninger (hold), bliver du frigivet til at leje klubudstyr og tage ud på egen hånd.

Leje af udstyr

Som frigivet medlem af NWK har du mulighed for at leje SUP udstyr for KUN 300 kr. om året!

Leje af SUP udstyr omfatter SUP board, padle og leash.

Beklædning og vest skal du selv sørge for – der er personligt udstyr.

Klubbens udstyr må anvendes:

  • i farvandet omkring klubben
  • tages med ud huset på klubture
  • efter aftale tages med til events/konkurrencer, hvor du repræsenterer NWK

Har du tilsvarende erfaring med SUP eller anden relevant vandsport, vil intro forløb kunne afkortes efter aftale (SUP@NWK.DK)

Kommer du med eget board og har SUP-erfaring, tilmelder du dig blot klubben, hvor du efterfølgende er velkommen til at deltage i alle aktiviteter.

Nu er du klar til at komme på vandet, når du vil. Men husk at det er sikrere, sjovere og mere lærerigt at være på vandet sammen med andre. På SUP-afdelingens Facebook-gruppe “NWK SUP Chat”, kan du annoncere efter en tur som passer dig eller springe med på ture andre SUP’ere har lagt op.

Hele året kan du tilmelde dig et eller flere hold og arrangementer i NWK. Holdoversigt finder du her:

Oversigt over alle aktiviteter i NWK i 2023

Faciliteter og udstyr

Nordjydsk Windsurfing Klub er centralt placeret tæt på byen og råder over fine faciliteter til at give dig en god oplevelse til lands og til vands. I klubben er der badefaciliteter og et helt nyt grejhus med et bredt udvalg af SUP-udstyr, som passer til dit niveau.

I NWK har vi moderne udstyr og supplerer løbende med udstyr, som er velegnet til sejlads på Limfjorden.

Vil du prøve?

Har du nu fået lyst til at være medlem af vores klub, følger du blot dette link.

Kontakt os på sup@nwk.dk – hvis du har spørgsmål ang. SUP-aktiviteterne i NWK.

Hvis du blot har lyst til at snuse til SUP-sporten, så afvikler vi åbne arrangementer i løbet af året.