SUP i NWK

Er du til smukke eller vilde naturoplevelser? Er du til en god gedigen gang motion? 
Så er Stand Up Paddling lige noget for dig.

 

Velkommen

Nordjydsk Windsurfing Klubs SUP-udvalg og trænerteam er klar til at byde jer alle velkommen til 2020, som kommer til at byde på flere spændende aktiviteter.

Vi glæder os!

 

Hvorfor SUP og NWK?

SUP er for alle: unge og gamle, tykke og tynde, motionister og atleter!

Oplev skønne Aalborg og Nørresundbys havnefront fra vandsiden: udforsk Egholm, Lindholm Å og Limfjordens vande. Sig goddag til en sæl, en hornfisk eller tusind gopler – alt imens der tikker km ind på din motionskonto.

I 2017 havde NWK den ære at have to deltagere med til VM, som blev afholdt på dansk farvand. Dette resultat er vi meget stolte af og måske kan det blive dig næste gang.

SUP-sporten i NWK indeholder alt fra stille ture på fjorden med flotte solnedgange til hyggelig eller tempofyldt holdtræning og ture til havets bølger.

I NWKs SUP-afdeling lægger vi stor vægt på, at det altid skal være en god og sjov oplevelse at være på vandet. Derfor ligger vores SUP-udvalg og trænerteam et stort arbejde i at udvikle og afvikle klubbens aktiviteter. Af samme grund er vi medlem af Dansk Surfing og Rafting Forbund, hvor igennem en del af vores trænere har været på uddannelse. Vi vil i udvalget gerne støtte udøvernes udvikling gennem leg, motion, holdtræning og underholdende timer sammen på vandet. Vi er på vandet hele året og kan derfor nyde årstidernes skiften på fjorden.

Klubben tilbyder et socialt klubmiljø, hvor der er mulighed for at lære andre vandglade udøvere at kende.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du melder dig ind i NWK her, og tilmelder dig introforløbet. Her vil vores uddannede trænerteam lære dig de grundlæggende principper for SUP, sikkerhed på vandet samt introducere dig til klublivet i NWK.

Med introforløbet ønsker vi, at du bliver ordentligt præsenteret for klubben, vandet omkring, møder andre nye medlemmer og instruktører, får viden om klubbens udstyr, lærer sikkerhedsprocedurer og optimerer dine basale SUP-færdigheder. Derefter bliver du frigivet til nye og gode oplevelser på vandet alene eller med andre af klubbens medlemmer.

SUP-Intro

Med vores introforløb er det let at komme hurtigt og sikkert i gang med sporten.

Deltagelse i forløbet omfatter alt udstyr – begynder board, padle, leash, dragt og vest.
(Hvis du har din egen dragt og vest vil det være at foretrække)

Introforløbet omfatter deltagelse i:

  • SUP-intro 1: Velkommen i klubben, introduktion, teknik & sikkerhed (2 timer)
  • SUP-intro 2: Teknik & sikkerhed (2 timer)
  • 3 x deltagelse i valgfri hold (2 timer): Eksempelvis Søndags SUP, fællestræning eller SUP-Safari
  • Frigivelsesprøve (ca. 1 time)

Du lærer hurtigt at holde balancen på brættet, herefter vil du opleve, hvor meget mere du har mulighed for at udvikle dig: Du lærer at holde en kurs, at padle effektivt nok til at klare strøm og modvind, at blive manøvredygtig i vendinger, at holde balancen, også når det blæser og der er bølger på fjorden. Du afslutter introforløbet med en Frigivelsesprøve, hvor du skal demonstrere, at du behersker de mest basale færdigheder.

Når du er frigivet har du mulighed for at leje klubudstyr og tage ud på egen hånd.

Leje af udstyr

Som frigivet medlem af NWK har du mulighed for at leje SUP udstyr for KUN 300 kr. om året!

Leje af SUP udstyr omfatter SUP board, padle og leash.

Beklædning og vest skal du selv sørge for – der er personligt udstyr.

Klubbens udstyr må anvendes:
• i farvandet omkring klubben
• tages med ud huset på klubture
• efter aftale tages med til events/konkurrencer, hvor du repræsenterer NWK

Har du tilsvarende erfaring med SUP eller anden relevant vandsport, vil intro forløb kunne afkortes efter aftale (SUP@NWK.DK)

Kommer du med eget board og har SUP-erfaring, tilmelder du dig blot klubben, hvor du efterfølgende er velkommen til at deltage i alle aktiviteter.

Nu er du klar til at komme på vandet, når du vil. Men husk at det er sikrere, sjovere og mere lærerigt at være på vandet sammen med andre. På SUP-afdelingens Facebook-gruppe “NWK SUP Chat”, kan du annoncere efter en tur som passer dig eller springe med på ture andre SUP’ere har lagt op.

Hele året kan du tilmelde dig et eller flere hold og arrangementer i NWK. Tilmelding og holdoversigt finder du her

 

Faciliteter og udstyr

Nordjydsk Windsurfing Klub er centralt placeret tæt på byen og råder over fine faciliteter til at give dig en god oplevelse til lands og til vands. I klubben er der badefaciliteter og et helt nyt grejhus med et bredt udvalg af SUP-udstyr, som passer til dit niveau.

I NWK har vi moderne udstyr og supplerer løbende med udstyr, som er velegnet til sejlads på Limfjorden

 

Der findes udstyr til alle niveauer som:

Oppustelige boards med god stabilitet. Disse er robuste og tåler fx. at blive tabt. Hvis en sejler falder ned på boardet, vil konstruktionen afbløde faldet. Dette board er meget velegnet til leg og cruising for både børn og voksne.

Hardboards ,der er udført i sandwich-konstruktion af fiber. Disse boards er mere skrøbeligt og skal håndteres med forsigtighed. Denne type har et fantastisk glide i kraft af sin længde, og vil give mulighed for at udfordre og udvikle den øvede sejler. Boardet giver også mulighed for, at man kan komme langt omkring på fjorden.

Vil du prøve?

Har du nu fået lyst til at være medlem af vores klub, følger du blot dette link.

Kontakt os på sup@nwk.dk – såfremt du har spørgsmål ang. SUP-aktiviteterne i NWK.

Hvis du blot har lyst til at snuse til SUP-sporten, så afvikler vi åbne arrangementer i løbet af året.

Tilmeld dig vores venteliste – så får du besked næste gang, der afvikles et åbent arrangement.