SUP i NWK

Er du til smukke eller vilde naturoplevelser? Er du til en god gedigen gang motion? 
Så er Stand Up Paddling lige noget for dig.

 

Velkommen

Nordjydsk Windsurfing Klubs SUP-udvalg og trænerteam er klar til at byde jer alle velkommen til 2019, som kommer til at byde på flere spændende aktiviteter.

Vi glæder os!

 

Hvorfor SUP og NWK?

SUP er for alle: unge og gamle, tykke og tynde, motionister og atleter!

Oplev skønne Aalborg og Nørresundbys havnefront fra vandsiden: udforsk Egholm, Lindholm Å og Limfjordens vande. Sig goddag til en sæl, en hornfisk eller tusind gopler – alt imens der tikker km ind på din motionskonto.

I 2017 havde NWK den ære at have to deltagere med til VM, som blev afholdt på dansk farvand. Dette resultat er vi meget stolte af og måske kan det blive dig næste gang.

 

SUP-sporten i NWK indeholder alt fra stille ture på fjorden med flotte solnedgange til hyggelig eller tempofyldt holdtræning og ture til havets bølger.

I NWKs SUP-afdeling lægger vi stor vægt på, at det altid skal være en god og sjov oplevelse at være på vandet. Derfor ligger vores SUP-udvalg og trænerteam et stort arbejde i at udvikle og afvikle klubbens aktiviteter. Af samme grund er vi medlem af Dansk Surfing og Rafting Forbund, hvor igennem en del af vores trænere har været på uddannelse. Vi vil i udvalget gerne støtte udøvernes udvikling gennem leg, motion, holdtræning og underholdende timer sammen på vandet. Vi er på vandet hele året og kan derfor nyde årstidernes skiften på fjorden.

Klubben tilbyder et socialt klubmiljø, hvor der er mulighed for at lære andre vandglade udøvere at kende.

 

Hvordan kommer jeg i gang?

Du melder dig ind i NWK her, og tilmelder dig introforløbet. Her vil vores uddannede trænerteam lære dig de grundlæggende principper for SUP, sikkerhed på vandet samt introducere dig til klublivet i NWK.

Med introforløbet ønsker vi, at du bliver ordenligt præsenteret for klubben,vandet omkring, møder andre nye medlemmer og instruktører, får viden om klubbens udstyr, lærer sikkerhedsprocedurer og optimerer dine basale SUP-færdigheder. Derefter bliver du frigivet til nye og gode oplevelser på vandet alene eller med andre af klubbens medlemmer.

 

SUP-Intro

Vores introforløb består af 5 trin:

  • SUP-intro 1: Velkommen i klubben, introduktion, teknik & sikkerhed (2 timer)
  • SUP-intro 2: Teknik & sikkerhed (2 timer)
  • 3 x deltagelse i valgfri hold (2 timer): Eksempelvis Søndags SUP, SUP`n`FUN, se holdtræning

Du lærer hurtigt at holde balancen på brættet, herefter vil du opleve, hvor meget mere du har mulighed for at udvikle dig: Du lærer at holde en kurs, at padle effektivt nok til at klare strøm og modvind, at blive manøvredygtig i vendinger, at holde balancen, også når det blæser og der er bølger på fjorden. På dit tredje valgfri hold vil den pågældende instruktør frigive dig gennem nogle få spørgsmål og øvelser.

Leje af udstyr

For at begynde til SUP skal du melde dig ind i NWK.

Som medlem af NWK har du mulighed for at leje SUP udstyr for KUN 300 kr. om året! Dette inkluderer alt du skal bruge; SUP boards, padler og beklædning til dig. Lejet udstyr må kun anvendes i og omkring klubben.

Ønsker du at leje udstyr i klubben, skal du gennemføre vores introforløb.

Har du erfaring med SUP eller anden relevant vandsport, vil du, ifølge aftale med trænerteamet, kunne forkorte introduktionsdelen. Det forventes dog, at medlemmer, som ønsker at bruge klubbens udstyr, er ærlige om deres kompetencer og trænerteamet kan til enhver tid bede medlemmet om at følge det almindelige introforløb. Kommer du med eget board og har SUP-erfaring, tilmelder du dig blot klubben( link), hvor du efterfølgende er velkommen til at deltage i alle aktiviteter.

Nu er du klar til at komme på vandet, når du vil. Men husk at det er sikrere, sjovere og mere lærerigt at være på vandet sammen med andre. På SUP-afdelingens Facebook `SUP CHAT `( link), kan du annoncere efter en tur som passer dig eller springe med på ture andre SUP’er har lagt op.

Hele året kan du tilmelde dig et eller flere hold og arrangementer i NWK. Tilmelding og holdoversigt finder du her

 

Faciliteter og udstyr

Nordjydsk Windsurfing Klub er centralt placeret tæt på byen og råder over fine faciliteter til at give dig en god oplevelse til lands og til vands. I klubben er der badefaciliteter og et helt nyt grejhus med et bredt udvalg af SUP-udstyr, som passer til dit niveau.

I NWK har vi moderne udstyr og supplerer løbende med udstyr, som er velegnet til sejlads på Limfjorden

 

Der findes udstyr til alle niveauer som:

Oppustelige boards med god stabilitet. Disse er robuste og tåler fx. at blive tabt. Hvis en sejler falder ned på boardet, vil konstruktionen afbløde faldet. Dette board er meget velegnet til leg og cruising for både børn og voksne.

Hardboards ,der er udført i sandwich-konstruktion af fiber. Disse boards er mere skrøbeligt og skal håndteres med forsigtighed. Denne type har et fantastisk glide i kraft af sin længde, og vil give mulighed for at udfordre og udvikle den øvede sejler. Boardet giver også mulighed for, at man kan komme langt omkring på fjorden.

Vil du prøve?

Har du nu fået lyst til at være medlem af vores klub, følger du blot dette link ( link)

Kontakt os på sup@nwk.dk – såfremt du har spørgsmål ang. SUP-aktiviteterne i NWK.

Hvis du blot har lyst til at snuse til SUP-sporten, så afvikler vi åbne arrangementer i løbet af året.

Tilmeld dig vores venteliste – så får du besked næste gang, der afvikles et åbent arrangement.